Sunday, August 7, 2011

Brooks Falls,Alaska

Lepas subuh tadi tak terasa nak tidur.

Lalu,kaki melangkah ke tingkat bawah dan mencapai remote control tv.

Mencari-cari rancangan yang menarik untuk dilihat..jam menunjukkan pukul 7 pagi.

c 553: Expedition Wild with Casey Anderson

PROJECT KODIAK

Cerita mengenai seekor beruang coklat yang besar tu..tapi jinak!

Beruang ni moden.tinggal ngan tuan dia,Casey.hidup senang.makan donut,kek,ayam.ikan tak berapa nak suka sangat.

so,Casey nak beruang dia ni hidup macam beruang liar yang lain.antaranya pandai menangkap ikan.

Dia pon pergilah Alaska sebab katanya kat situ tempat paling baaaanyak beruang!

Bila dia tunjuk pasal Brooks Falls,oh cutenya beruang2 tu tangkap ikan!






haa..beruang akan tunggu bila ikan nak lompat.then dia akan ngapp!!

cuba teka ikan apa yang suka lompat2 ni?kenapa ikan ni nak lompat?adakah dia sengaja nak jadi mangsa beruang2 ini?

haaa...cepat teka!

ikan yang lompat2 ni namanya ikan salmon =)

dia lompat sebab dia nak pergi ke bahagian atas sungai untuk pergi bertelur pada musimnya.

betapa besarnya pengorbanan ibu2 ikan ni..

cantik sungguh ciptaan Allah ni.Subhanallah ^^

kalau ada duit dan diberi kesempatan,NAK PEGI SINI!!!

baca lebih lanjut kat sini

No comments: