Tuesday, July 26, 2011

MOSAS 2011


MOMENTS OF SCIENCES @SERI BANDI
20-23 JULY 2011
FELCRA SERI BANDI,KEMAMAN,TERENGGANU


Alhamdulillah..syukur banyak2 kepada Allah sebab memberikan peluang untuk terus bernyawa di bumi Seri Bandi. Bermula sewaktu induction,segala persediaan telah dibuat. Kali ini aku ditugaskan untuk menjadi ahli unit Special Task [memang terasa special weh!]

Sebenarnya,aku tak jadi nak join program baktisiswa ni sebab nak join IDC (Interschool Debating Championship).Tapi disebabkan permohonan direject,kembali join Mosas :)

Lawa tak baju Mosas?hehe itu gue punya pasal! alkisahnya,orang lain yang patut tempah baju tu.tapi,izat tiba2 call "Italicfiza,boleh tak tolong cari kedai baju kat KL?nk urgent.cop biasa2 pon xpe.asalkan ada baju".


Bergambar dengan baju Mosas on the last day :)


Mosas ni saaaaaangat berbeza dengan Fosal (Friends of Sciences @Labuan).hehe tahun lepas baktisiswa buat kat Labuan yang saaaangat syooook!sebab tak pernah lagi pegi Labuan.adat yang berbeza..

Kat Seri Bandi ni famous dengan Laksa and Nasi Dagang.Laksa kuah putih uols!ala standard la kat pantai timur.I lg suka laksam :)

Ha lagi satu,mak cik2 kat sini terer giler sukan!siap main netball lagi tuh..team UIA kalah dgn WADIRA (persatuan mak cik2 nie).haha kami salute sama WADIRA!

Malam kedua di Seri Bandi,diadakan forum bertajuk pasal Puasa.Kami diberitahu bahawa ini kali ke-2 forum agama diadakan kat Seri Bandi ni!terkejut disitu..kali terakhir adalah pada tahun 1998.gulp~

Sangat berpuah hati dgn forum.semoga penduduk Seri Bandi bersemangat nak menyambut kedatangan Ramadhan next week nnt.


Bergambar waktu last day.sob3..

Semoga warga Seri Bandi sentiasa dilimpahi rahmat oleh Allah.Terima kasih atas layanan warga Seri Bandi terhadap kami.InsyaAllah kita jumpa raya nanti :)



sebelum balik UIA,picnic dulu kat Pantai Mak Nik,Kemaman
dulu kat sini main Volleyball utk SUKMA

No comments: