Friday, May 6, 2011

Episod 2




Selamat datang ke episod 2 Latihan Industri hafizahnik kat KPM ^_^

Day 4

Sekali lagi ak tak boleh nak punch in.aiseh..apa jadi dah ngan ibu jari ni?terpaksa guna jari telunjuk.okeh lain dari lain.hehe

Harini pagi-pagi lagi En Abu bagi tugas buat surat lagi.Sebenarnya semalam lagi ak dah start keje kena wat surat untuk mesyuarat.Gempak seh!haha

Tapi harini bukan surat sebenarnya tapi kena buat memo.Ala..lebih kurang macam surat la.
Pe lagi..cepat2 ak siapkan sebab nak keluar rehat kol 12.hehe.hari Jumaat rehat awal sikit dan lama sikit.

Tengah taip surat,tiba-tiba..

jeng jeng jeng

.............

............

............

............

"dik,jom gi makan!"

"ha?"[saje wat terpinga-pinga.haha]

Ak pon ikut je la akak2 ni ajak makan.ghupenya makan nasi lauk ayam paprik ngan ikan!wah..
Kat sini,kalau ada meeting pegawai mesti ada makanan after meeting.Kiranya ktorg ni ambil baki yang mereka tak habiskan..heeee rezeki jangan tolak!

Hari ni banyak kali kot makan.Petang pulak makan bubur pisang.Memang keje pau makanan after meeting je keje akak2 ni.huuuuuuu

Semalam dapat makan bubur kacang.Seriously,ak terpaksa ikut drg makan..ye la kita kena bina hubungan yang baik dengan staff kat tempat kerja kita kan?kan?kan?haha

So far tak de lagi projek yg di assignkan kat ak.tapi ak dah pikir tajuk yg sesuai utk projek.cuma ak takut data je yg xde.susah jugak ni.adeh!

Ak x dapat projek lagi sebab bos busy.dia nak kena handle program ape tah..semoga urusan bos dimudahkan ye!aminn

Kadang2 ak terpikir gak.Kos matematik ni sesuai buat praktikal kat universiti je ke?ataupun ada juga praktikal kat syarikat2 tapi ktorg yg tak tahu syarikat mana?sapa yg buat praktikal kat universiti rasanya tiada masalah dengan projek.mereka semuanya tengah bersenang hati.kami warga2 yg tertindas..harungi je la.tak pe.tabah!ada hikmahnya.akan kubuktikan yg matematik juga boleh survive kat KPM ni!aminn

Terlupa pulak nak cerita pasal lunch time.Ktorg lunch kat Alamanda.mula-mula singgah MPH.sesampai je kat sana,ternampak buku ni.


Seakan suatu pesanan dari Tuhan."Sabar itu indah"
Sabar la dengan tempat baru.itu semua ada hikmahnya :)

Tamat sudah episod hari ini.Bersambung pada episod seterusnya ^_^

1 comment:

dekan fizik said...

salam. saya pun tengah confuse sebenarnya, maths ni boleh masuk mana je hahaha. tapi slow2 sekarang tengah mencari tmpt praktikal juga. :D