Thursday, April 28, 2011

PUTRA yang berJAYA

Kali ni nak cerita pasal PUTRA yang berJAYA.sapa tahu siapakah putra yang berjaya itu?hehe

Since I am a 3rd year student of CTS,so short sem ni[start bulan 5 ni.cuak ok!] kena buat Latihan Industri[LI] ataupun praktikal and i'm majoring in Statistics.

Memang panjang bebenor la kalau nak cerita how I got the placement.Senang cerita, LI saya bertempat di Bahagian Sekolah Harian,Kementerian Pelajaran Malaysia yang bertempat di Putrajaya.aish..semakin gelisah kalau dengar word Putrajaya -_-

Semalam I went to Putrajaya.panjang sangat nak menaipnya.so let's just call putra.okeh ^_^



rm9.50/way for 20 minutes KL-SENTRAL-PUTRAJAYA

Semalam pegi dgn bestfriend dq, Nisa'.ahahaha.ni belajar dr die la ni.word of the day,BESTFRIEND.eh tapi tapi tapi die memang one of my best friend ^_^


saya suka dgn putra sentral ni sebab nampak macam LCCT.lawa!
kemudahan seperti surau dan tandas sangat ok kawan2!
sy bg 4 bintang!hehe


Sesampai sahaja kami di putra sentral,kawan sy ambik ktorg terus bawak pegi tgk bilik sewa di flat hijau.ok bayangan mula2 mestila flat tu macam mahallah kat uia.ye la.maintenance kat uia saaaaanggaaattt ok walaupun ade kurang sana sini..ghupenye flat hijau ni @#$#$%^*%..hargailah mahallah anda.Khadijah College lg ok kot!

Kenapa sy bandingkan flat hijau dengan mahallah di uia?sebab x pernah duduk kat luar lagi.so,x boleh nak compare dgn yg lain..

mahallah ni maksudnya kolej kediaman :D

Terpaksalah sesuaikan diri dengan keadaan realiti kat luar ni.kira macam nak masuk alam pekerjaan dah ni.rasanya lumrah kehidupan susah dan senang.tapi how we manage it yg akan menentukan kejayaan kita :)

Ok letak tepi dulu condition flat tu.housemate itu yang penting!sekali lagi,hargai roommate2 anda[utk sesape je la].bila dah keje nnt,susah nak cr housemate yg sama "ok" dgn kita.sama fikrah jauh sekali!

Yes.I have to face it.larilah sejauh mana.alam realiti pekerjaan pasti datang!

Semoga sy dapat buat sebaik mungkin utk LI ni.biarlah sy menyumbang sesuatu kpd msykt putrajaya,housemates dan colleagues.

3 comments:

~aZiiM~ said...

btol tu, hargailah kwn2 seroomate.. klat luar nnt, omaigod, mcm makhluk asing(aka alien) lak jadinyer.. huhu..

Khairunnisa' Kamaruddzaman said...

bestfriend! haha! gelak guling dh ni!

Lensa TANGAN said...

haha nisa' control2

aziim:yes alien sgt baaaanyyyaaakkk