Wednesday, February 9, 2011

Percaya tak?JANGAN percaya!

Mula-mula sekali,ASSALAMUALAIKUM WBT..

Pembaca sekalian dah makan?ehehe..boleh pulak tanya pasal makan kan..hmm tengah lapar sebenarnya ni..

Percaya tak?JANGAN percaya!

haha sape boleh teka apa maksud tersirat dari tajuk ni???




adakah ini jawapannya?hoho..entah2 kamu dulu!

ok2 straight to the point keyh?

alkisahnya..sem lepas blok mahallah saya ni ada buat pertandingan kebersihan dan kempen jimat elektrik.as one of the committee,xdelah excited sangat nak kemas bilik cantik-cantik kan..we act as usual..[ala..kalau xde pertandingan ni pun..mmg bilik ktorg hari-hari kemas :)]

Ada 2 kali pemerhatian yang dilakukan oleh fellow kami iaitu KAK ROS yg sporting giler!

kali pertama dia buat spot check,ktorg ni satu bilik..semua tengah tido!aiyooooo..sy pon bangun la gi bukak pintu.rasa macam dlm rancangan tv pon ade!haha kena terjah dengan tiba-tiba..

malu weh dengan kak ros..pastu buat la kemas2 bilik especially katil.haha x nak la plak kantoi br bangun tido kan!




katil ini kemas kan?hehe



lama juga keputusan nak keluar.sem ni baru ktorg tahu yang bilik T6 2.6 menjadi juara bagi level 2.sungguh!memang tak terfikir langsung nak menang.alhamdulillah rezeki Allah nak bagi untuk eratkan lagi ukhwah kami satu bilik ni ^_^

Untuk level terbersih pula dimenangi oleh level 2!suka-suka.tu level ktorg jugak tu.hehe

Tapi kan,korang kena percaya jugak!sebenarnya..ktorg tak pernah pon buat gotong-royong sepanjang tempoh pertandingan berlangsung untuk bersihkan level 2 ni ataupun seluruh mahallah ni amnya..believe it or not.hehe




ni la hamper yang ktorang menang


Semoga korang ada semangat baru untuk kemaskan bilik kejap lg *_*

Kebersihan lambang keperibadian seseorang muslimah ^_^



p/s:gambar ni hot dari oven!haha baru beberapa minit lepas gambar ni diambil..


4 comments:

little khalifah said...

hehe comel2..tahniah ye penghuni T6 2.6 :)

Lensa TANGAN said...

haha.insyaallah ktorg akan improve cleanliness kat sini ^_^

S.H.A. said...

apa kaitan cincin ngn cleanliness competition 2?haha~

Lensa TANGAN said...

haha mestila xde.attraction utk org baca blog ni je :P

and it's call,STRATEGY.