Tuesday, December 21, 2010

I LOVE cats.May be..


Okay,let's enjoy the pics taken by LENSA KAMERA

PENGENALAN

semua kucing yang akan anda lihat adalah kucing yang terdapat di UIA Kuantan sahaja.Saya ulang,hanya terdapat di UIA Kuantan sahaja[macam la kat tempat lain takde kucing kan..*_*]

sebenarnya susah nak ambil gambar ni sebab diorang kata, diorang tak nak masuk fb ngan blog takut2 nanti ade manusia2 yg berkenan kat mereka..mereka dah bahagia duk kat uia ni [hoho iye la sangat kan..]



kucing ni penakut!tapi suka tido atas towel ni bagi menghangatkan badannya di waktu musim sejuk kat uia kuantan ni



ok ade 3 ekor kucing.kalau tak silap,mereka semua ni jantan.tapi cuba nak pikat kucing kat tengah tu.aiyooo..tak paham lah..



ini dia Bapak bagi segala kucing kat T6 ni..ekornya sangat kontot dan comel!nnt nak ambil gambar ekor die pulak ^_^



ok mimi takut dengan bapak kucing ni..




mimi yang cool lagi steady~



kucing ni dah 2 kali beranak.tp sekor je yg berjaya hidup..kalau nak tau,kucing yg tido atas towel hijau tu la anak die..anak die yg lain semuanya x berjaya nak survive sendiri utk hidup.kucing ni sangat takut dgn orang.tp dia tak takut dengan orang yang nak bg dia makan which is not me la kan..hehe


PENUTUP

okay semua..lepas dah tengok haiwan-haiwan kesukaan sy ni,marilah kita sama-sama berzikir subhanallah, alhamdulillah dan allahuakbar sebanyak 3x [kalau lebih lagi Allah suka ^_^]
sebagai tanda kita berterima kasih kat Allah atas ciptaan Dia ni =)

2 comments:

Hanaa said...

bapak segala kucing : jojo
mimi : ala2 pupu tp dy tk takut ngan jojo
dua kali beranak : kuning

Lensa TANGAN said...

salah..pupu TAK SAMA langsung ngan mimi.mimi mcm chubby :)