Saturday, May 1, 2010

Ulu Yam


Ingat nak cerita semalam lagi pasal Santai di Ulu Yam tapi penat sangat semalam.

1 Mei 2010

Pukul 7.15 pg sy dan Azrina ke kedai nelayan untuk membeli ikan.Nak bakar nanti kat Ulu Yam.

Ktorg bercadang nak beli ikan kembung.Cari punya cari,nampak la ikan tu.

Pastu,on the way nak balik rumah,ada kucing meow2 mintak tolong kat ktorg sebab anak die jatuh dalam longkang.Hah apa lagi..sy menjadi penyelamat kepada anak kucing tersebut.

Tapi..lepas dah selamatkan anak dia,kucing tu still ikut ktorg sambil meow2.

La..rupanya nak ikan yg ktorg baru beli td.haha

Sepanjang jalan dia ikut ktorg.Terpaksa ktorg berlari utk melepaskan diri drpd kucing tu.Sorry ye kucing..

Pastu ktorg pun bertolak la ke Ulu Yam.Ktorg pilih tempat yg ada banyak parking.Terlupa pula nama tempat tu.Seorang kena bayar rm1.

Ktorg pun pilih la tempat yang kira-kira kurang strategik sebenarnya.Tepi sungai tp tempat orang lalu lalang.huhu

Kebetulan pula waktu tu,ada sekumpulan lelaki pun nak bercamping kat situ.Macam mana nak main air sungai nanti ni?

Jadi,torg pun start la nak pasang api.La..lina bawa lilin biasa je!macam mana nak pasang api ni?
Dah la arang batu.hehe.nak tergelak ktorg semua!

Setelah hampir 2 jam mencuba(lama gler!),ktorg pon decide nak pergi beli arang kayu dan fire starter kat bawah.Nasib baik ado!

Sampai je kat Ulu yam balik,rupa-rupanya ada 2 org lelaki yg volunteer nak tolong ktorg.Kesian katanya melihatkan gelagat ktorg yg masih x dpt hidupkan api.Huhu..

Malu juga.tapi..biarlah.

Akhirnya dapat jugalah kami bbq tgh hari tu :)

Pengalaman yg sangat best bersama anda semua!

Lepas ni dah tau cara nak hidupkan api!

Thanx abang2 semua yg tolong ktorang walaupun korang tak akan baca blog ni.hehe

No comments: