Tuesday, April 13, 2010

TEKSI


Penatnye badan ni.Seharian buat kerja berat.Angkat kerusi dan meja.

Mula-mula susun kat bangunan Engineering.pastu lunch.then sambung balik susun kat KAED.

Nasib baik la committee welfare ni ramai orang.lebih kurang 180 orang.agak-agak je ni..

Tau x sy tgh bercerita pasal apa ni???

Hehe..sebenarnya sy menjadi committee welfare bg prog Interschool Debate yg dianjurkan oleh UIAM.pertandingan debat start hari jumaat ni.tp ktorg kena dtg awal sebab nak kemas tempat dan ada briefing.

pastu apa kaitan post ni dgn TEKSI?

sy berulang alik dari rumah ke UIA Gombak.maklumlah..rumah dekat sgt.

tadi,sy bercadang nak naik bas rapid je balik rumah.tiba2,ade seekor makhluk Allah nak menemani skali sy menunggu bas..so,x jdla nak tggu bas.terus ambik teksi.

Alhamdulillah..sejuk je naik teksi tu(aircond die kuat giler!)dah la dlm moot court td sejuk giler!

teksi tu sejuk bukan sebab aircond je..driver teksi tu sgt BAIK!

i'm not saying that every man yg pakai kopiah ni baik.tp seriously,pak cik ni sgt baik.tp xdela sampai die nak bagi diskaun pulak kan..huhu

die tanya,sy ni blaja sini(UIA Gombak) ke?terus sy jawab..eh x pak cik.sy blaja kat Kuantan.

pastu macam2 soalan lg la..macam soal siasat nak wat menantu die plak..haha

bila dah sampai Greenwood,die tanya,nak masuk UIA ni kena hafal quran ke?

and I said,xde la wajib.tp hafal surah lazim tu adela..

and he said,kan bagus kalau doktor tu hafal quran..sy terus cakap,owh..ktorg mmg ade prog camtu.kerjasama antara Darul Quran dan UIA.Insyaallah akan ada doktor UIA yg hafal quran dan terjaga hafalannya..(sedih kejap sbb org asyik ckp psl doktor je..)

Dalam hati,kalau la pak cik ni tau sape aku..mau die tebuk aku.huhu

Pastu,bila nak turun dr teksi,pak cik tu bg salam.terkedu!

Kan bagos kalau sejuta pemandu teksi macam pak cik ni.Insyaallah aman dunia.

Nasihat utk diri sendiri dan org lain:

"Jagalah hafalan anda sebaik mungkin!Insyaallah Allah akan membantu kita!"


1 comment:

|| I.Q.A .N.A.J.I.H.A || said...

SETUJU! kage hafazan..dah2 la dengan DOSA yng dah buat dulu..kan takkira dosa ngn manusia atau pun dengan ALLAH swt.. yng penting hrgai masa dan pinjaman usia yng ALLAH bg ni..untuk fastabiqul khairat dan ulang hafazan ..sebab hanya AMAL yng mampu MMBANTU kita di saat DUNIA TAMAT.. Cukup2 la kn kita nak itu ini orang..wala tajassasuu kan???

nasihat untuk diri ni yang BANYAK dosa dan kepada semua..

Innal hasanatti yuzhibanna saiyyiat!