Monday, August 10, 2009

So sweet!

Tadi baru je singgah blog anak Ustaz Zaharuddin..Rupanya they all satu family duduk England sekarang nie..

Sila klik di sini utk melayari blog cahaya puteri solehah..^_^

Saya tertarik dengan post yg ditulis oleh adik ini..

Postnya seperti berikut:

Assalamualaikum kawan-kawan,



Apa khabar? Husna sihat. Husna nak tanya je, kawan-kawan tahu tak apa kunci kita kalau kita nak masuk syurga? Husna dan tahu. Ummi dah bagi tahu hari itu. Ummi ada buat challenge," siapa menang boleh guna komputer first?" Ummi kata, " apakah kunci syurga?" Husna rasa Husna dah tahu masa tu cuma tak ingat. " Umm...Al-Fatihah?" Kak Ngah cakap. Ummi geleng kepala Ummi. " Ummm...Ah...Ayat Kerusi!!" Husna cakap. Ummi geleng kepala Ummi lagi, " Kak Long rasa Kak Long dah tahu tapi Kak Long lupalah lah," Husna cakap." Umm..buat baik?" Kak Ngah tanya. " Bukan." Ummi cakap. " Jawapannya Dua Kalimah Syahadah lah." Ummi cakap. Kalau Ummi dah cakap jawapannya, siapa guna komputer? KakNgah lah sebab pagi-pagi Husna guna dulu.

(Ini untuk orang yang tak tahu kunci syurga)
Wassalam.
Tersenyum sendiri..>_<

No comments: