Monday, June 29, 2009

Ustazah,cikgu,akak,fasi

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah wal hamdulillah 'ala kulli hal..

Sekarang ini ketika menaip entry ini,badan masih terasa kepenatan akibat lame dah tak naik tren ktm td plus melayan karenah adik-adik.hehe

Pada jam 8pg ana dah keluar rumah utk menuju ke Sek Men Keb Taman Dato' Harun.Hari ini ada program KEM BINA INSAN untuk pelajar tingkatan 1.

Alhamdulillah tuhan bagi kesempatan utk kami(izzah gazali n i) menepati masa.

Pendaftaran bermula pada jam 9.30 pg(kalau x silap).

ustazah,kat mane nak daftar?

hehe kelakar jugak dgr..

Seramai 120 pelajar yang hadir pada hari ini.Esok,130 lagi!

Penat memang penat,namun jauh di sudut hati,ana gembira dapat berjumpa dgn insan-insan yg akan melangkah ke alam remaja ini.

Selepas pendaftaran,ada sesi motivasi yg disampaikan oleh sahabatku,Sufi.KEMBARA KEHIDUPAN tajuknye.

Wah,first time tgk sahabat sendiri yg bagi motivasi..

Selain itu,ade juga sesi sharing moment,menara belon dan muhasabah.

Heh,dulu ana memang tak nak langsung jadi cikgu.Namun,bila melihatkan keadaan mereka ini,pendidikan pada peringkat awal persekolahan amat penting bagi membentuk insan soleh wa musleh(visi al-amin ni.hehe)

Terasa gak nak jadi cikgu..nak ajar budak2 nih jadi BAIK!

No comments: