Friday, May 1, 2009

SUNWAY-SETIAWANGSA-WANGSA MAJU


Assalamualaikum semua!

Hari ini adalah hari yg sangat penat.huh..ye ke???

Tepat jam 10.30pg Azrina dah sampai depan rumah.Ketepatan masa dia mmg x dapat disangkal lagi.Sejak di bangku sekolah lagi,Azrina ni seorang yg suka tepati masa.Begitulah sepatutnya sikap seorang Muslim,tepati masa!

Kitorang pun tunggu la sahabat kitorang seorang lagi yg akan drive kitorang ke tempat yg ingin dituju.Janji 10.30pg.Tunggu punya tunggu..tunggu..akhirnya sampai jugaklah Anis.Jam berapa???heh..lebih kurang 11pg.But,it's ok..=)

Sunway Lagoon

Then,kereta terus memusingkan tayarnya menuju ke Sunway.Yay..Sunway Lagoon!
Nope..shopping complex je.Dah lama tak sampai tempat ni.Alhamdulillah ktorg x sesat!
heh..kalau sesat,kena marah ngan mam besar(Azrina)..hua3..jgn mara ye!
Inipun disebabkan co-pilotnye yg sgt efisyen..(kembang dah)


K.A.M.I bertiga

Sampai je Sunway,ktorg lunch.Makan roti bakar je.Perut masih kenyang dgn nasi lemak pg td.
Sedap juga nasi thai azrina.Anis makan French Fries..fuh

Nasi Goreng Thai

Sambil makan,ktorg menikmati pemandangan yg indah.Jambatan gantung,roller coster,tasik..


"Jom korg gi sana!"
"Jom2..teringin nak naik jambatan gantung."
Akhirnya,ktorg berjaya menjejakkan kaki ke Sunway Lagoon.Tapi..kat muka pintu je..kuang3
Adus..nak masuk je bayar rm45.
"Wa..baik beli kasut aje..."
"Jom la..nnt bila dah keje,kita datang lagi.."


Setelah penat ronda2 kat Sunway,ktorg g Jaya Jusco Setiawangsa pulak.Ye la kempunan x penah sampai lagi.
Wow besar juga ye JJ ni.Tapi knp x ramai org ye???

"Emm..masih baru kot."
"Kita nak cari ape ni?"
"Ana nak cari blouse."
"ok jom gi makan nak???"

Setelah makan,ktorg meninggalkan JJ dengan sebuah bantal baru kepunyaan Anis.Sempat menayangkan bantalnya kpd org ramai..hehe



Perpisahan terjadi lagi.Thanks Anis bawak ktorg jalan2.Semoga ukhwah kita bersemi selamanya..

Sampai rumah je,my family nak keluar pegi JJ Wangsa Maju.Ape lagi,ikut sama la w'pun penat tadi x abis lagi.Bukan ape,saje nak keluar dgn family coz Ahad ni nak balik UIA Kuantan dah..huhu

Alhamdulillah..nikmat hari ini sangat ku syukur padamu ya Allah.

4 comments:

aisyaQila said...

nk ikot!!!

Maesarah bt Arwani said...

nak ikot gak!!!!!!!!!!

MATH STUDENT said...

korg bz studi je..
susah nk ajak kuar..=P

MATH STUDENT said...

mae,rancang la prog utk ktorg..
x pun wat blog ke,forum utk batch kite..ke dah ade?