Thursday, April 30, 2009

Sedap..

Emm..tetibe rasa nak post about makanan klate ni.Ambo ke anok klate..=)


Ni nasi krabu.Selalu kat klate famous dgn Yati Nasi Kerabu

Wah!Lompat tikam.Manis..lemak.Cukup sume..


Lakse..bukan laksa ye..




Buah Tanjung.Manis..



Feveret!masyuk..makan ngan nasi je pun ok dah..=P



Nasi Tumpang..5o sen satu..

Sedang kita asyik menikmati makanan yg enak2 kat Malysia ni,macam mana dgn saudara kita di Palestin,Iraq..
Seharusnya,kita harus bersyukur dgn nikmat dari Ilahi ni.Bila makan,kurangkan rungutan sedap atau tak.Tetibe terasa plak..(sape makan cili dia yg terase pedasnye..)
Waktu kat Kuantan,selalu je merungut:"nak makan ape ye malam ni?Dah boring rasanye makanan kat sini.."
Begitulah ungkapan yg selalu keluar dr bibirku..
Dengan azam baru,nak kurangkan rungutan.Makan apa yg ada..=)











No comments: