Wednesday, March 11, 2009

Seharian kepenatan

Alhamdulillah akhirnya sampai di uia tepat jam 2 petang..

Sepanjang perjalan pelbagai perkara berlaku..

Mula2,terpaksa jalan kaki dari rumah ke Stesen Bas coz abah cakap:"abah x boleh hanta la.nak masuk tv kejap.."(masuk tv???)

Sampai je di Greenwood,ada adik(Indian) dia tegur..sebenarnya ktorg tggu bas rapidkl sama2 tapi i end up with jalan kaki coz takut terlepas bas ke Kuantan..dia sebenarnya sakit:demam and nak ke klinik di Sri Gombak.Kagum melihatnya.Bersendirian sahaja ke klinik.agak jauh juga klinik tu sebenarnya.

And i asked her sorang je?

a'ah..dah besar dah.dah 16 tahun.x kan mak nak ikut lg?

and i was "wow"

on the way ke Kuantan,tiba2 bas kehabisan minyak.Jadi terpaksalah kami,penumpang bas transnasional menumpang bas lain;plusliner.

banyak hikmah yg boleh diambil dari journey hari ini.

Kita mesti belajar utk mencari. Jangan hanya duduk menunggukan benda yg tak akandatang.
sekiranya inginkan ilmu,datang ke class dan belajar.


sekiranya inginkan makan,pergilah ke cafe dan makan..

begitulah juga iman.sekiranya inginkan iman,carilah mutiara2 iman..bacalah buku yg berunsurkan ilmiah,hadirilah kuliyah2 agama,bergaullah bersama org2 soleh..



No comments: