Friday, January 23, 2009

Holiday~


Assalamualaikum semua!

Hari ini bermulalah cuti sempena Chinese New Year.Pelik kan?Chinese yg nak raya tapi kita excited sekali nak cuti sama..kerana pada waktu cuti sahajalah kita dapat spend our time with our family.

Pagi tadi saya bertolak pulang ke KL pada jam 0800 pagi.Memang dalam sejarah naik bas seawal tu.But ok la since journey from Kuantan to KL takes only 3hours.

Tepat jam 1100 pagi saya tiba di Greenwood.Turun di Greenwood je.Dekat dgn rumah.So,next kena ambil bus utk balik rumah.But before that nak pegi tukar tiket.Nak naik kat Greenwood je instead of Puduraya..jauh tu.Tanya la abang jual tiket tu,die kate "sorry dik x de org yg naik kat greenwood.So,abg takut bas tu nnt x singgah Greenwood".
Sedikit kecewa la coz kena pegi pudu nnt..xpelah boleh jln2 dulu sblm balik(^_^)

Mane la bus 226 ni x sampai2 lagi..akhirnya give up nak tunggu bas.Jalan kaki je..huh
about 1km gak kot nak sampai rumah.On da way tgh jalan2 tetibe ada bas!sekali lagi ujian menimpa.bas tu x nak berhenti!
Kalau la saya yg jd driver bas,akan ku angkut semua pejalan kaki.ish..korang pernah x jd pejalan kaki di bawah panas terik???



Semuanya pasti mengandungi hikmah yg tidak diketahui oleh manusia.Cuma kita hendaklah bijak mengawal emosi dan perasaan..=)

No comments: